Nyhedsbrev 2024 – 09

Til Grundejerne i Grundejerforeningen

Strandgårdsparken

18. junl 2024

Tilmeld dig Nyhedsbrev på mail – og læs Nyhederne mens de er friske!

Tilmeld her: https://strandgaardsparken.dk/nyhedsbrev/

 

Nyhedsbrev 2024 – 09

 

Nyhedsbrevet informerer om: 

  1. Skal Loppemarkedet dø?
  2. Ny medarbejder på kontoret.
  3. Vilde haver, paddehuller og den slags…
  4. Nye tiltag.
  5. Resultatet af brugerundersøgelsen/Norlys.
  6. Aftaler om brugsret til p-pladser.

 

1. Skal Loppemarkedet dø?

Efter at have været aflyst 2 år i træk under Corona, havde vi flyttet vores ellers populære og hyggelige Loppemarked til augustmåned i håb om at kunne få flere frivillige med. Der er desværre ikke andre end de 3 i udvalget, som har meldt tilbage, så dette er absolut sidste chance, hvis ikke Loppemarkedet skal lide en stille død:

Vil du hjælpe til i 1 time eller 2, søndag d. 25. august i tidsrummet 8-15, så send en mail til kontoret hurtigst muligt.

 

2. Ny medarbejder på kontoret.

Vi har ansat en ny ”kontordame”, Maia. Maia har en god all-round erfaring, og har også arbejdet flere år i et stort boligselskab.

Maia startede faktisk 1. juli, hvor hun var rundt og kigge på bebyggelsen, og blive introduceret til standardprojekterne, samt se flere huse indvendigt, så hun ved hvad I snakker om, når I henvender jer på kontoret.

Lige nu holder hun lidt sommerferie, og starter så op fra d. 22. juli. I må så vente lidt med at se giraffen, for vi holder fortsat lukket for telefoner og personlige henvendelser lidt endnu, så Maia kan nå at sætte sig godt ind i alting, inden hun bliver kastet for løverne 😊

Nej-selvfølgelig vil I – som altid – tage godt imod hende, og behandle hende pænt…

 

3. Vilde haver, paddehuller og den slags…

Vi fik overstået projekt langt græs på Lundestien, og kom på en rundvisning med Ishøj Naturcenters Jonas og Hans, som fortalte om de forskellige projekter i kommunen og muligheder her hos os.

Der blev snakket om langt græs, vandhuller og kvashegn, og Jonas kunne fremvise flere forskellige insekter/spindlere og sjældne planter som trives på vores legepladser fordi der ikke gødes eller sprøjtes, og fordi det er nærringsfattige grusarealer.

Så vi kan bryste os af at have flere truede arter, bl.a. Klit-sand-jægeren, en truet edderkop og sand-jordbi, som er en vild bi som ikke stikker, men bider – så pas på derude i vildnisset 😊- samt mange planter/blomster jeg aldrig har hørt om.

Rapporten bliver lagt på hjemmesiden snarest muligt, så man kan læse mere om vilde Strandgårdsparken.

 

4. Nye tiltag.

I foråret ansøgte vi-og fik tilkendt- en del af Ishøj Kommunes Klimapulje, faktisk 26.000,-kr.

Dem havde vi søgt for at få lavet de 2 sidste firkantsarealer om til frugtbede, ligesom de øvrige firkantsarealer i bebyggelsen.

Det dækker langt fra udgiften til de nye bede, men er da et fint tilskud, og det bedste er jo at rigtig mange har glæde af at plukke ribs, solbær, stikkelsbær, pærer og æbler, samtidig med at vi fjerner fast belægning så regnvandet kan løbe ned i jorden og ikke ender i vores huse.

Vi har så også søgt om et vandhul, eller et paddehul som det egentlig hedder, så vi får et rigtig fint, lille vandhul, hvor der forhåbentlig vil bo en masse pader og insekter, og måske en and eller to 😉

Vandhullet kommer til at ligge på plænen ud for Egelunden v. Lundestien, og bliver udgiftsneutralt for os.

Når vi laver disse tiltag, så har vi mange overvejelser med: medfører det gener for de omkringboende, og i hvilket omfang? Hvad koster det at ”drifte” det fremadrettet osv.

Vi håber at alle vil nyde de nye anlæg, og være med til at passe godt på dem.

 

5. Resultatet af brugerundersøgelsen/Norlys.

(undersøgelsen omhandlede primært brugere af bredbåndet/coaxnettet, ikke fiber-brugerne).

Ud af de modtagne besvarelser, var godt 70% tilfredse med Stofa/Norlys som TV-leverandør. Dog fandt over halvdelen produkterne for dyre.

Under halvdelen af TV-aftagerne havde også internet fra Stofa/Norlys, de var så også tilfredse med produktet, men igen utilfredse med priserne.

Bestyrelsen vil arbejde videre med disse data, og kigge på fremtidige muligheder.

Vi takker for alle besvarelserne, som giver et godt grundlag for vores arbejde.

 

6 Aftaler om brugsret til p-pladser.

Vi mangler at få rigtig mange kontrakter retur i underskreven stand – altså dem som har bedt om brugsret og fået skilte sat op, mange mangler at returnere og kopien kan du/I beholde.

Vi er nået dertil hvor salget er stilnet af, logisk nok når 423 pladser er ”solgt”. Tomrørene fik en hård start pga. tvivl om leverandører og muligheder, men er kommet fint efter det siden. Der er nu 94 som har erhvervet tomrør.

Har du erhvervet brugsret, og ønsker nu at tage tomrør i brug, så bruger du bare samme blanket fra hjemmesiden, og nøjes med at udfylde delen vedr. tomrør, adresse og selvfølgelig underskrift, og så aflevere den i vores postkasse i Bøgelunden 7.

Skemaet kan hentes her: https://strandgaardsparken.dk/wp-content/uploads/Parkering-stamdata-1.pdf

Der er stadig mulighed for afdragsordning, og det vælger vi nok at fortsætte med da det har været populært. Til gengæld overså vi at vi skulle have reguleret prisen 1. januar 2024, hvilket medfører at reguleringen bliver dobbelt d. 1. januar 2025. Da det er nettoprisindexet er det ikke den store udskrivning, p.t. 0,01%.

 

Mvh.

Grundejerforeningen Strandgårdsparken

Pernille Møller

Formand

 

0

Din varekurv