Nyhedsbrev 2021-08

Til Grundejerne i Grundejerforeningen

Strandgårdsparken

03. marts 2021

 Nyhedsbrev 2021 – 08

 

Nyhedsbrevet informerer om:

1. Reetablering af haver påbegyndes.
2. Fiber-net, Coax-net og Ishøj Fælles Antenne…
3. Corona indsats fortsætter.

 

1. Reetablering af haver påbegyndes.

TDC påbegynder nu reetablering af haver. Det sker via flere underleverandører, og du vil modtage en seddel i din postkasse om hvordan du skal forholde dig. Sedlen bliver omdelt i slutningen af denne uge, eller starten af næste uge.

Den omdeles til ALLE, som har fået lagt fiber ind, uanset om man har anmeldt en skade eller ej.

Der vil stå oplysninger om hvem du skal kontakte og hvornår de forventer at komme i din have.

Så husk at tjekke din postkasse!

 

2. Fiber-net, Coax-net og Ishøj Fælles Antenne.

Vi modtager en del spørgsmål, som tyder på at vi ikke har været gode nok til at informere om hvad der er hvad, når vi taler om TV og Internet.

Vi har ganske enkelt ikke taget højde for, at det ikke er alle, som har boet her i 20 år J

 

Ishøj Fælles Antenne er en sammenslutning af boligforeninger, som blev stiftet af Ishøj Kommune, og Ishøj Kommune har varetaget driften af foreningen på medlemmernes vegne indtil 2009.

Fra starten i ’70’erne havde Ishøj Kommune paraboler og antenner oppe på taget af Rådhuset og man kunne så se udenlandske kanaler på det fælles net.

I 2001 blev der anlagt et nyt fælles net; Coax-nettet. Strandgårdsparken valgte at eje sin del af nettet, så vi senere selv kunne bestemme over det. Alle grundejere betalte 8000,-kr. for tilslutningen, og det var mange penge dengang.

I 2009 blev YouSee valgt til leverandør, og Ishøj Kommune droppede selv at levere og vedligeholde Ishøj Fælles Antennes net – det blev YouSee’s opgave.

Da YouSee’s kontrakt udløb, skulle der være et offentligt EU udbud, og samtidig var reglerne for tvungen medlemskab af antenneforeninger efter bopæl, blevet ændret.

Kabel+ vandt det nye udbud, og det var meningen at der skulle have været flere leverandører på det fælles net, men ingen var interesserede.

Lovgivningen er så igen blevet ændret og en kommune må ikke stå for en antenne forening, hvorfor Ishøj Fælles Antenne blev sat til salg, og Stofa vandt det udbud.

Når vi omtaler Coax-nettet, så er det vores egen del som vi selv ejer, dvs. hele det Coax-net som ligger på grundejerforeningens jord.

 

Coax-nettet er godt til at modtage almindelig TV på, men ikke stabilt nok(der er ikke plads nok) til samtidig at kunne levere en hurtig og stabil Internet løsning. Vi kan derfor vælge at finde en leverandør, som kan levere TV til os på Coax-nettet, hvis man ønsker TV i traditionel forstand, hvor man sætter et stik i væggen og så installerer alle kanaler sig selv på TV’et.

Fiber-net sagde Generalforsamlingen jo pænt ”Ja tak” til, da der blev stemt om det i september 2020 – nok primært fordi det var et gratis tilbud – altså anlæggelsen. Fiber-nettet ejes af TDC og vi har ikke indflydelse på hvad der tilbydes der.

På Fibernettet kan man pt. vælge mellem 10 – 12 forskellige udbydere, som kan levere superhurtige Internet-løsninger. Da flere og flere streamer TV vil det være en optimal løsning for dem, samt for folk der arbejder hjemmefra, eller blot vil have et stabilt Internet. Indtil videre er det kun YouSee, som kan levere TV på Fiber-nettet, og det er ikke en nem løsning, og man skal købe en boks for hver enhed der skal ses TV på. Udviklingen går dog hurtigt og det forventes i løbet af 2021 at der vil komme flere og enklere tilbud om TV løsninger på Fiber-nettet.

 

Derfor skal grundejerforeningens medlemmer tage stilling til hvilken leverandør vi ønsker til at levere almindeligt TV på vores Coax-net de kommende år:

Vi kan vælge at blive i Ishøj Fælles Antenne, og dermed få Stofa som leverandør, eller vi kan finde en anden leverandør, fordi vi ejer vores eget Coax-net.

Det er dette arbejde Fællesantenne-udvalget nu er gået i gang med et oplæg til, og det skal gå hurtigt, for 1. juni er det slut med TV/internet fra den gamle stikkontakt i væggen, hvis vi ikke har besluttet os.

Uanset hvilken leverandør, som vælges til Coax-nettet, og uanset om du har fået lagt TDC-fiber ind i dit hus, så er du ikke forpligtiget til at aftage noget produkt fra hverken Coax-nettet eller Fiber-nettet.

Så er du blot nødt til at finde alternative løsninger trådløst eller f.eks. via telefonstikket, eller klare dig uden.

 

3. Corona indsats fortsætter.

Ishøj har fundet noget vi er rigtig gode til; nemlig at ligge nr. 1 i antal smittede pr. indbyggerL

Desværre er det nu den britiske mutation som breder sig, og det går rigtig hurtigt. Fok oplever at blive smittet, selvom de kun går ud for at handle, benytter værnemidler korrekt og ikke kender nogen smittede overhovedet!

Bliv testet hver uge, også selvom du er ligeglad med at blive syg, eller du ikke synes du har kontakt med nogen osv. – GØR DET NU! Det er den eneste måde at stoppe smitten på!

Der er åbent i Kulturium(biografen) i Ishøj Centeret, samt på 2. sal på Rådhuset hver dag hele ugen, og der kommer flere faste teststeder til.

Du kan se listen på  https://ishoj.dk/her-kan-du-tage-en-covid-19-test eller ringe til Ishøj Kommune på tlf. 43 57 75 75.

 

 

Pas på hinanden og alle de andre; Bliv testet hver uge.

 

Mvh.

Grundejerforeningen Strandgårdsparken

P.b.v.

Pernille Møller

Formand

0

Din varekurv