Nyhedsbrev 2017-05

Til Grundejerne i Grundejerforeningen Strandgårdsparken

 

23. april 2017

Nyhedsbrev 2017 – 05

 

Nyhedsbrevet informerer om:

 

  1. Ishøj Fællesantenne
  2. Seneste om affaldssortering
  3. Loppemarked
  4. Sand til sandkasser
  5. Bestyrelsen her og nu

 

1. Ishøj Fællesantenne

Det var noget af en brat opvågning de fleste fik, da kommunen offentliggjorde den nye koncessionshaver (KabelPlus) på Ishøj Fællesantenne.

Nok mest fordi det ikke var muligt, på det tidspunkt, at se hvad vi ville få og til hvilke priser. Bekymringen blev ikke mindre, da priser og pakker blev offentliggjort, og en del grundejere elskede ligefrem YouSee.

På generalforsamlingen i nov. 2016 var der absolut ingen, som ønskede at sidde i et udvalg der skulle arbejde med mulige TV-løsninger, og alle hadede YouSee og ville have noget andet. Bestyrelsen har derfor måttet forholde sig til den nye løsning, og den slags tager tid.

Vi har været til adskillige møder, både med alternative udbydere og i kommunalt regi.

Grf. Strandgårdsparken er i en lidt særlig situation, fordi grundejerne ejer stikledningen ind i huset (ligesom de fleste andre grundejere i Ishøj), men foreningen ejer hele nettet der ligger på foreningens arealer.

Det stiller os fordelagtigt ift. at indgå aftaler med andre udbydere (dvs. melde os ud af fællesantennen), men gør jo også at hvis vi vælger at stå på egne ben, så har vi nogle vedligeholdelses og driftsudgifter, samt udgifter til evt. opgraderinger på sigt.

Lige nu er der flere udbydere som meget gerne vil love os ”guld og grønne skove” for en periode på X antal år, men hvad sker der så bagefter?

Ligeledes kan vi kun melde os ud til en 1. januar med 2 mdr. varsel, og kan risikere et erstatningskrav i form af driftstab fra kommunen.

Da bestyrelsen ikke, på den meget korte tid, har kunnet få en fuldstændig klarhed over de langsigtede økonomiske konsekvenser ved at træde ud af fællesantennen inden 1. juni, har bestyrelsen besluttet at vi IKKE på nuværende tidspunkt vil indkalde til ekstraordinær generalforsamling mhp. udtrædelse af fællesantennen.

Det vil være en beslutning, som vil være nemmere at træffe i efteråret, når alternative udbydere på fællesantennen er offentliggjort, og vi kan melde os ud, uden krav om erstatning, og vi har fået et overblik over de langsigtede økonomiske konsekvenser.

 

KabelPlus åbner deres butik i Ishøj Centeret d.30. april, hvor man er velkommen både med spørgsmål og in-put.

Vi kan fortælle, at der ikke er noget oprettelses gebyr ved overgang til KabelPlus, og at prisen – uanset pakke – i juni måned er 99,- kr.

 

Desuden er KabelPlus på nuværende tidspunkt i gang med, at justere deres pakker ift. anden etniske kanaler, børnekanaler mm.

For bredbånd og telefoni skal man have et nyt modem, dette kan tilsendes eller afhentes i butikken, men det kan være en god idé at være ude i god tid.

 

For at være sikker på modtagelse af TV mm, via fællesantennen efter 1. juni, skal man tilmelde sig senest d. 26. maj, bedst inden da. Har du mellempakke TV og ønsker at fortsætte med dette, er det en stor hjælp for KabelPlus hvis du oplyser det ved bestilling.

 

2. Seneste om affaldshåndtering

Seneste nyt her er, at vi har holdt møde med Vestforbrænding og stadig afventer nyt fra dem. Vi har naturligvis rykket for dette.

 

3. Loppemarked

Den tredje søndag i maj, søndag d. 21. maj, afholdes vores årlige Loppemarked på plænen ved genbrugspladsen fra kl.10-14.

Stadepladser er, som vanligt, gratis for grundejere, og kan reserveres ved henvendelse til kontoret.

 

4. Sand til sandkasser

Frem til 1. maj kan bestilles sand til legepladsernes sandkasser. Sandet bliver leveret på parkeringspladsen ved skurgangen, og gården skal selv sørge for udskiftning, samt henlægge gammelt sand på samme sted.

 

5. Bestyrelsen her og nu

Vi har været på vores årlige markvandring, hvor vi kiggede en del på skoven. For nogle år siden besluttede vi, at det var nødvendigt med en gennemgribende udtynding og omlægning af flere trægrupper. Der har hverken været tid eller penge til dette, men vi vil nu tage fat på udtyndingen og beskæring af de store popler.

Bestyrelsen har indstillet alle grundejere i Strandgårdsparken til årets Klima og Miljøpris, for at være grønne ildsjæle, som ved sortere deres affald og selv bringe det til et fælles opsamlingssted (genbrugspladsen) bidrager til et bedre miljø og sparer CO2.

Varmecentralen er under renovering, hvilket indebærer maling af hele centralen, udskiftning af vinduer og elinstallationer, etablering af klimaanlæg og mm.

Og så er der naturligvis hele den normale drift, henvendelser fra grundejere og et utal af møder Smile

 

 

Med ønsket om et lunt forår og snarlig sommer

 

Mvh.

Grundejerforeningen Strandgårdsparken

 

Pernille Møller

formand

 

Download som pdf

0

Din varekurv