Nyhedsbrev 2011-06

Til Grundejerne i Grundejerforeningen Strandgårdsparken

 

24.oktober 2011

Nyhedsbrev 2011 – 06

Nyhedsbrevet informerer om:

 

  1. Varmeopgørelser
  2. Gårdprisen
  3. Generalforsamling 21.november
  4. Fritgående katte
  5. Nye regler og gebyrer for byggesager
  6. Nabohegn/skel
  7. Bestyrelsen her og nu

 

1. Varmeopgørelser.

Varmeopgørelserne er klar til omdeling, og burde være omdelt til alle i løbet af ugen.

 

2. Gårdprisen

Bestyrelsen har været igennem alle gårde, op til flere gange. Vi er rigtig glade for, at se de mange nye tiltag rundt om, og også for hvor mange gårde, som generelt er velholdte.

Vi har fundet vinderne i de 3 kategorier, og glæder os meget til, at afsløre dem på den kommende generalforsamling.

 

3. Generalforsamling 21. november.

Dette års generalforsamling bliver afholdt mandag d.21. november kl.18.30, på Strandgårdsskolen. Udover de vanlige punkter, er der indkommet et forslag, som omhandler pris for laveste hastighed på internettet via bredbåndet. Læs mere i indkaldelsen, når den bliver omdelt.

 

4. Fritgående katte.

Vi har tidligere skrevet om løse hunde, og der været god effekt af dette. Vi er dog blevet gjort opmærksomme på, at løse katte er lige så stort et problem, specielt fordi disse går ind i folks haver, graver i blomsterbede og ligger i havemøblerne.

Katteejere er forpligtet til, at holde deres katte på egen grund. Er kattene neutraliserede, er det væsentligt nemmere, at holde dem hjemme. Er man generet af andres katte, og ved hvem de tilhører, bør man gå i dialog om det er muligt at finde en løsning, og katteejere må være imødekommende herfor.

Vi ved dog, at der er en del vilde katte i bebyggelsen, og vi har derfor kontaktet Kattens Værn, som vil komme og indfange disse. Mere om det når det sker.

Vil man undgå katte i sin have, er groft peber en fortrinlig løsning. Det skal blot strøes langs hegn/hæk og i bedene.

 

5. Nye regler og gebyrer for byggesager.

Det kræver ikke længere byggetilladelse, at opføre haveskur, overdækket terrasse, affaldsrum osv. Dette betyder også, at der dermed ikke skal betales gebyrer for, at kunne udføre disse projekter. Man skal dog fortsat overholde gældende regler og standardprojekter, og kontoret er fortsat behjælpelig med oplysninger og tegninger.

Udestuer kan ikke opføres uden byggetilladelse, men det er lykkedes at få gebyret sat ned fra 6.500 kr. til 2.500 kr. hvilket vi er meget glade for, og finder langt mere rimeligt.

 

6. Nabohegn/skel.

Vi har desværre haft flere sager denne sommer, som omhandlede uenighed om hæk/hegn/skel. Er man ikke enig med sin nabo om fælles hegn/hæk, kan man ikke bare gøre som man har lyst til – heller ikke selvom det er på ens egen matrikel. Grundejerforeningen vejleder gerne om regler og love, og prøver at hjælpe med at finde løsninger, men kan parterne ikke nå til enighed er det en sag for hegnssynet, og det koster penge. I værste fald kan det udmønte en skelsforretning, og det kan nemt løbe op i 10.000,-kr. Der er altså al mulig god grund til, at nå til enighed, og evt. bede grundejerforeningen om vejledning.

 

7. Bestyrelsen her og nu

Vi er ved, at afslutte årsregnskabet, pakke varmeopgørelser, lave indkaldelse til generalforsamlingen, udsende beretningen osv. Der ud over har vi afholdt et meget positivt møde med kommunen, hvor mange ønsker blev imødekommet, vi har gennemgået alle gårde til gårdprisen, og prøver ihærdigt at finde den helt rette afløser for ejendomsfunktionær Peter Lionborg. Det sidste er dog ikke lykkedes endnu, men det skal nok komme. Vi skal lige gøre opmærksom på, at man ikke kan være fastansat i grundejerforeningen, hvis man bor i Strandgårdsparken.

Og alt det andet vi har travlt med, kan du læse mere om i beretningen, når den omdeles.

 

 

 

Mvh.

Grundejerforeningen Strandgårdsparken

p.b.v.

                                                              

Pernille Møller

formand

0

Din varekurv