Nyhedsbrev 2021-17

Til Grundejerne i Grundejerforeningen

Strandgårdsparken

12. august 2021

 

Tilmeld dig Nyhedsbrev på mail – og læs Nyhederne mens de er friske!

Tilmeld her: https://strandgaardsparken.dk/nyhedsbrev/

 

 Nyhedsbrev 2021 – 17

 

Nyhedsbrevet informerer om:

 

  1. Du får en kopi af den nye Lokalplan 1.90…
  2. Hegn.
  3. Belægning i haver (fliser/sten).
  4. Det lukkes for fjernvarmen i hele Ishøj…

 

1. Du får en kopi af den Lokalplan 1.90…

– sammen med dette Nyhedsbrev.

Vi har valgt at omdele den nye lokalplan, da vi desværre kan se, at en del grundejere bl.a. opfører hegn eller laver flisebelægning i hele haven, som ikke er i overensstemmelse med den nye lokalplan.

Så står du overfor renovering af din have eller andet som er omfattet af lokalplanen, så skal du give dig tid til at læse de afsnit der vedrører dit projekt, eller kontakte kontoret, INDEN du går i gang.

Den nye lokalplan har ikke tilbagevirkende kraft, så du skal altså først tilpasse dig de nye krav, når du ændrer eller udskifter f.eks. hegn eller belægning.

Tryk her for at se lokalplan 1.90

 

2. Hegn.

Der er kommet nye regler for hegn, som er en stor forbedring af de gamle regler, selvom der stadig er begrænsninger for hvad man må.

Forklaring på § 8.2:

Hegn må maksimalt være 180 cm høje, målt fra terræn (eller stensætning) udenfor skel.

Materialevalget er frit, men hegnet skal være af typerne plankeværk, to-på-én eller raftehegn. Plankerne må enten være lodrette eller vandrette.

Hegn skal placeres indenfor skel, få oplyst skelmål på kontoret, hvis du er i tvivl.

Der er kun 3 farver at vælge i mellem, og bemærk at det er RAL koderne, som er gældende, dvs. at sort ikke bare er sort, men SKAL være Sort RAL 9005, og ikke f.eks. sort-antracit osv.

Farverne er: Svenskrød RAL 3009, Nøddebrun RAL 8011 og Sort RAL 9005.

Trykimprægneringsgrøn udgår efter kommunens ønske.

Husk at søge oplysninger om kabler/rør på din grund inden du begynder at grave. Oplysninger fås på LER.dk eller på kontoret.

 

3. Belægning i haver (fliser/sten).

I den nye lokalplan er indført en begrænsning for hvor store arealer i foreningen, som må belægges med fast belægning. Det er et klima/miljø tiltag, for at undgå oversvømmelser ved f.eks. skybrud.

En del grundejere har nok oplevet at vandstanden på terrassen har været faretruende nær dørtrinnet efter et skybrud, og det skyldes til dels, at vandet ikke kan synke ned i jorden, særligt hvis din genbo har en flisebelagt have som hælder væk fra hans eget hus.

Udfordringen med de stigende regnmængder løses ikke bare ved at anlægge afløb som tilsluttes de eksisterende regnvandsledninger.

Vores regnvandsledninger er veldimensionerede, men kan ikke tømmes ud i kommunens system, da dette overbelastes ved store mængder regn. Derfor skal vi sørge for, at vandet også har mulighed for at sive ned i undergrunden. 

Forklaring på § 8.4:

Umiddelbart skulle man tro, at man bare skal beregne størrelsen af haven og så udregne 40 %, men så enkelt er det desværre ikke.

Man skal tage udgangspunkt i hele grundens størrelse beregne andelen, trække bygninger (huset, skur og udestue/terrasse, samt flisebelægningen i indgangspartierne og foran huset) fra og så har man et eller andet tal tilbage.

Det bliver for kringlet for os, så vi har bedt kommunen lave nogle beregninger på forskellige scenarier, da vi havde et møde med dem i juni måned. Vi har desværre ikke modtaget noget endnu, og begge medarbejdere har nu ferie, så vi må vente med at kunne oplyse præcise tal for belægning i haver.

Du skal desuden være opmærksom på, at fast belægning ikke må have fald væk fra din egen grund, vandet skal blive i din have, og kunne synke ned i jorden.

Står du og skal lave belægning i din have skal du kontakte Erhverv og Byg, Ishøj Kommune inden du går i gang, eller afvente at grundejerforeningen udsender nogle beregninger, når vi har modtaget dem.

 

4. Der lukkes for fjernvarmen i hele Ishøj.

IVV lukker for fjernvarmen pga. udskiftning af en hovedmåler: Tirsdag d. 24. august kl.9-14.

 

Mvh.

Grundejerforeningen Strandgårdsparken

Pernille Møller

Formand

 

0

Din varekurv